NICHE PARFEMI U PONUDI

Amouage-Logo

Amouage

Amouage je luksuzna međunarodna kuća mirisa, najpoznatija po stvaranju parfema koje krase elegantne mirisne note namenjene ženama i muškarcima koji žele da osete eleganciju i prefinjenost jednim mirisom.

Iako se danas sedište ove luksuzne kuće nalazi u Evropi, njeni koreni sežu daleko na Srednji Istok. Parfemska kuća Amouage je osnovana 1983. godine. Osnovao ju je Sultan Omana, države gde je Amouage kuća mirisa i osnovana, Sayyid Hamad bin Hamoud al bu Said.

Koristeći samo i isključivo visokokvalitetne prirodne sastojke u svojim proizvodima, Amouage pravi parfeme prve klase. Amouage parfemska kuća je svoju reputaciju deluxe stekla širom sveta unoseći inovativnu modernost i istinsku umetnost u sve svoje kreacije.

SQUARE-LOGO-4

Tiziana Terenzi

Porodična italijanska parfemska kuća, Tiziana Terenzi, postala je jedna od najekskluzivnijih brendova niche parfema na svetu. Simpatije kupaca osvojila je zanimljivom istorijom, veštinom, znanjem i strašću prema stvaranju unikatnih i luksuznih proizvoda. Inspirisani umetnošću i uštinom trenutka, nastali su parfemi jedinstvenog mirisa, zavodljive mirišljave sveće, zanosni osveživači prostora i ukrasi za kuću izrađeni od najfinijeg porculana. Kompanija Tiziana Terenzi postala je simbol inovativnosti, umetnosti i prestiža.

Mirisno putovanje porodice Terenzi počinje u Italiji osnivanjem porodične fabrike za proizvodnju mirisnih sveća i voska. Zahvaljujući upornosti i veštini, osnovana je zanatska laboratorija gde su nastali prvi primerci muških parfema napravljeni isključivo od sastojaka kupljenih u rodnoj Italiji. Tradicija se prenosila sa generacije na generaciju, a svaka je u porodični posao unela dašak ličnog i umetničkog. Svaki proizvod predstavljao je lični pečat i karakter autora, što se nije izmenilo sve do danas. Umetnost u bočici – reči koje najbolje opisuju parfemsku kuću.

montale

Montale

Parfimerijska kuća Parfumes Montale nastala je u Parizu, srcu parfimerijske industrije. Osnivač brenda Pierre Montale pretvorio je svoje dugogodišnje iskustvo u luksuzne parfeme, kojima je osvojio simpatije kupaca. Pre više od 20 godina ugledi dizajner parfema susreo se sa lepotama Saudijske Arabije, gde je uživao osmišljavajući rasokošne mirise za pripadne kraljevskim i plemićkih porodica. Po povratku u Pariz, upoznao je prestonicu Francuske sa svojim jedinstvenim orijentalnim kreacijama. Prvu kolekciju pod okriljem imena Parfumes Montale predstavio je 2003. godine.

Inspirisan lepotama i skrivenim tajnama istočnog sveta, Pierre Montale eksperimentisao je sa dragocenim sastojcima poput ruže, tamjana, kedra, ćilibara, drugih dragocenih vrsta drveta i slatkih začina, koje koriste arapski parfimeri. Muške, ženske i unisex parfeme pravi od visokokvalitetnih prirodnih sirovina, a zahvaljujući njihovoj visokoj koncentraciji, mirisi ostaju intenzivni i izuzetno postojani. Ljubav prema mističnoj Saudijskoj Arabiji i mirisima Istoka nalaze se u svakoj bočici iz kolekcije brenda Montale.

mancera

Mancera

Brend Mancera predstavlja neobičan spoj porodičnog znanja i želje za kreirajem luksuznih parfema. Međunarodno priznati dizajner parfema Pierre Montale osnovao je niche parfemsku kuću Montale, kada počinje jedinstvena saradnja između oca i ćerke. Otac, opčinjen kulturom i dragocenim sastojcima Dalekog Istoka obogatio je svoje veštine umetničkim umećem svoje ćerke. Amélie je fotograf, vizuelna umetnica i zaljubljena u parfeme, koji su bili sastavni deo njenog odrastanja. Grafička umetnost se stapa sa olfaktornim dizajnom kreirajući vanvremenske parfeme.

cropped-aqua-di-parma-logo-1

Acqua di Parma

Acqua di Parma je počela kao mala fabrika u Parmi, i svoj prvi miris Colonia je napravila 1916. koji je bio namjenjen za mirisanje maramica elegantnih muškaraca. Colonia je postala pravi simbol italijanskog šika među Američkim i Europskim zvijezdama u predratne (1930-te) i poslijeratne (1950-te) godine. Cary Grant i David Niven, Ava Gadner i Eva Turner, kojim se kasnije pridružila i Audrey Hepburn, su bili među strastvenim obožavateljima Colonia. Acqua di Parma iz sitne fabrike se pretvorila u uglednu kuću sa širokom distribucijom.

logo-Escentric-Molecules

Escentric Molecules

Escentric Molecules parfemi su 2006. godine, nakon prvog pojavljivanja na tržištu, postali svetski fenomen. Svoje postojanje duguju aroma molekulu Iso E Super koji ne postoji u prirodi, već je stvoren u laboratoriji 1973. godine. Ovaj aroma molekul je svetu parfema bio nepoznat, sve do pojave Escentric Molecules parfema, kada postaje glavni sastojak ovih luksuznih parfema zavodljivog mirisa.

Berlinski proizvođač parfema Geza Shoen je prvi koji je izolovao mirise Iso E super molekula, smatrajući da ovaj neobičan aroma molekul stvara zavisnost svojim mirisom kojim se prosto nije moguće zasititi. Bez sumnje da je bio u pravu.

292-2927108_bond-number-9-logo

Bond No.9

Parfemska kuća Bond No.9 je nastala inspirisana glavnim gradom celog sveta – Njujorkom. Bond No.9 je osnovala Laurice Rahme, godine 2003. Svojim dugogodišnjim iskustvom i radom u različitim parfemskim kućama, Laurice je posle tragedije 11. septembra, pokrenula svoju parfemsku kuću, posvećenu Njujorku i njegovim mirisima.

Sam naziv kuće Bond No.9 je nastao zbog ulice u kojoj se nalazi glavna radnja ovog brenda – 9 Bond Street, u luksuznoj četvrti Noho. Parfemska kuća Bond No.9 broji veliki broj parfema namenjenih damama i gospodi koji žele da osete sve zanosne mirise Velike jabuke.

logo-Etro

Etro

Dizajnerska kuća Etro je osnovana 1968. godine u Italiji. Vrlo luksuzna i glamurozna kuća Etro je proizvođač tkanina, galanterije, odeće i parfema poznatih širom sveta. Osnovao ju je Gimmo Etro i već dugi niz godina se uspešno prenosi s generacije na generaciju, negujući tradiciju i čuvajući porodični biznis.

Etro je modna kuća koja je širom sveta definisala italijanski stil. Ova modna kuća kreira luksuznu odeću i dodatke za žene i muškarce, ističući italijanski šarm i ukus za modu. Svi tekstilni modeli Etro modne kuće odišu glamurom i prefinjenošću.

V Canto

Prateći svoju viziju o kreiranju unikatnih kvalitetnih mirirsa, napravljenih od pažljivo izabranih sirovina, renomirana parfemska kuća Cereria Terenzi Evelino predstavila je novi brend – V Canto. Ugledni italijanski brend parfema posvećen je stvaranju personalizovanih mirisa, koji kupcima omogućavaju sofisticirano i posebno iskustvo. Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu stvaraju brend budućnosti.

Mirisi srednjovekovne poezije, umetnosti i čovečnosti.

9da3fa_8600c64d85654682b142857ac85dacf6~mv2

Moresque

MORESKUE je harmonična sinteza između forme i sadržaja, između estetike i suštine. Kreiran da obuče drevnu orijentalnu tradiciju parfimerije sa bezvremenskim italijanskim stilom, MORESKUE predstavlja priznanje sjaju maurske umetnosti. Takođe je himna prefinjenosti orijentalnih parfema i znanja „Made in Itali“.

Blend Oud

Blend Oud je prefinjeni melanž koji kombinuje znanje arapske parfimerijske umetnosti koji seže milenijumima unazad sa najmagičnijim i najamblematičnijim sastojkom u istorija parfema: Oud.

image-removebg

Spirit of Kings

Slaveći estetiku i istoriju evropskog zanatstva, Spirit of Kings je ekskluzivni, međunarodni luksuzni brend koji svoju inspiraciju crpi iz dugogodišnjeg nasleđa umetničke izvrsnosti koju neguje englesko kraljevsko pokroviteljstvo.

isabey-logo-804-x-650-e1637681439942

Isabey

Fenomen da zvezde i muze iz sveta bioskopa i pozorišta odobravaju parfeme nije nov. Isabei se pridružila Parfum d’Ivonne Printemps i Parfum de Sacha Guitri, nazvanim po dve velike zvezde pariske scene. Natalina Cavalieri, čija slava i legendarna lepota su od interesa za svet parfimera i kozmetičara. Osnivanjem svog Instituta za lepotu, Lina Cavalieri potpisuje pod licencom sa Parfums Isabei liniju proizvoda za negu kože i njen parfem Monna Lina, ime izabrano u znak pažnje na čuveni portret Mona Lize Leonarda de Vinčija.

Esse strikes the notes

Projekat je u potpunosti zamišljen, napravljen i proizveden u Italiji. Iskustvo od preko 70 godina u oblasti mirisa, ključno je za postizanje ciljeva projekta, a to je pažljiva potraga za originalnim sirovinama i akordima.
Esse strikes the notes​ oličava vrednosti zajednice u porodici, kombinujući se sa modom i modernim italijanskim dizajnom, čije su linije inovativne, ali ponekad suve i dobro definisane

Logo-Merchant

The Merchant of Venice

Oktobra 2014, lansiran je novi brend, The Merchant of Venice, koji uključuje prvu kolekciju parfemske vode, Murano kolekciju i seriju pomoćnih proizvoda visokog nivoa.Vodeća prodavnica brenda otvara se unutar drevne apoteke (oko 1600) u Campo San Fantinu.Iste godine Venecijanski trgovac osvaja nagradu „CULTURA+IMPRESA 2014“.

the-house-of-oud-coming-soon-1024x507

The House of Oud

Rođen iz prijateljstva između italijanskog majstora parfema i ljubitelja oudha iz Džakarte, The House of Oud je više od niche parfemske kuće – to je sastanak umova. Mesto gde se spajaju umetnost, fini mirisi i izuzetan inženjering, pozivamo vas da se zaljubite u njihovu kreativnu viziju…